Ung respons:Opplevelser av kunst

01.10.2014 - 11:25
Seksjoner: 

16 barn og unge fikk i juni til sammen 373 500 kroner til å gjøre sine egne kunst- o g kulturprosjekter som en respons på kunst de hadde opplevd.  Sofia Bandini Danielsen (12) laget gateteater, Ask Markota (9) figurer inspirert av dataspill og Viggo Skarby (16) dro med ungdomsgruppa The Talking Shop på Ibsenfestivalen på Nationaltheatret.

- Mamma fortalte om det, og jeg ble kjempeglad. Teater er en stor del av livet mitt så jeg ville lage en teaterforestilling. Jeg satte meg ned og skrev søknaden. Jeg tror det var siste dagen før fristen gikk ut, så jeg måtte forte meg å skrive ned, forteller Sofia Bandini Danielsen til Kulturrådet. Hun fikk tildelt 20 000 kroner til prosjektet sitt.

Hun fikk med seg tre venninner og laget gateforestillingen «1 hjerte, millioner følelser» om ulike følelser et menneske kan ha og hvordan disse kommer til uttrykk i ulike situasjoner. Forestillingen ble vist flere ganger i Tromsø sentrum.

- I forestillingen brukte vi fire bruskasser. Vi viste følelser som sint, glad, trist og forelsket. Vi gjorde en bevegelse for å vise følelsen som vi fryste, og så kunne publikum si sin mening om hvordan vi spilte følelsen.

Bandini Danielsen er fornøyd med prosjektet fordi det kom så mange for å se på. Og hun håper det kan bli flere forestillinger på skoler og barnehager. 

Les hele saken her. 

http://kulturradet.no/barn-og-unge/vis-artikkel/-/ung-respons-med-refleks-blogg-og-bruskasser

 

siste kommentarer